Mcq On Reciprocating See Objective Questions

Mcq on reciprocating heart objective questions on hydraulic machine

In this mechanical technology scientific discipline coures nosotros report of ability constitute mcq or objective. Today nosotros report of mcqs on axial menses compressor. 
Following mechanical technology scientific discipline mcq or  objective questions is aid you lot inwards ssc je 2020, ESE 2020, Gate 2020, IES 2020, psu 2020 examinations.

Mcq on reciprocating heart (objective questions)

Mcq on reciprocating heart objective questions on hydraulic machine Mcq on reciprocating heart objective questions
Mcq on reciprocating pump

Reciprocating  heart mcq, mcqs on reciprocating pump, multiple alternative questions on reciprocating pump, reciprocating heart multiple alternative question, reciprocating heart objective questions, quiz on reciprocating pump, mcq on reciprocating pump, reciprocating heart quiz , reciprocating heart objectives questions,test serial on reciprocating pump. 


Know nosotros rootage mcq

1. Reciprocating heart is too known every bit the....
A. Positive displacement pump. 
B. Negative displacement pump 
C. Emulsion pump.
D. Diaphragm pump 
Ans - A

2. Reciprocating heart is suitable for ...
A. Low discharge flow 
B. Medium discharge flow 
C. High discharge flow 
D. None 
Ans - A

3. Reciprocating heart is suitable for ...
A. High pressure 
B. Medium pressure 
C. Low pressure 
D. None 
Ans - A

4. Reciprocating heart is operated yesteryear drawing....... into the chamber. 
A. Pressure 
B.  Liquid 
C. Electricity 
D. Work
Ans - B

5. Reciprocating heart is too known every bit the....
A. Mass pump
B. Force pump 
C. Speed pump 
D. Heat pump 
Ans - B

6. High pressure level reciprocating heart is usage 1500 Hp
A. True 
B. False 
Ans - A

7. Reciprocating heart is suitable for high discharge in addition to lower head.
A. True 
B. False 
Ans - B

8. Operation of reciprocating heart displace is done yesteryear a..... source 
A. Power 
B. Energy
C. Moments 
D. Inertia 
Ans - A

9. Slip of reciprocating heart is defined every bit the....
A. Sum of actual discharge in addition to theoretical discharge
B. Difference betwixt actual discharge in addition to theoretical discharge
C. Ratio of actual discharge to theoretical discharge
D. Product of actual discharge in addition to theoretical discharge
Ans - B

10. In reciprocating heart air vessel is required for 
A. Smooth the flow
B. Increased delivery head
C. Reduce suction head
D. Reduce acceleration head
Ans - D


Conclusion 
In this mechanical technology scientific discipline coures nosotros report of ability constitute mcq or objective. Today nosotros report of mcqs on axial menses compressor.if you lot bring whatever questions nigh this page in addition to hence comment below in addition to subscribe this website 


Sumber https://www.mechstudy.com

Postingan populer dari blog ini

Internal Combustion Engine - Definition, Classification, Advantages, Disadvantages, Application

Advantages Too Disadvantages Of Hydrostatic Bearing

Difference Betwixt Crankshaft In Addition To Camshaft